NYHEDSBREVE
Faneindvielse
Ny fane til Frederikssund Rulleskøjteklub FRISK

Ved Frederikssund Rulleskøjteklub FRISK, spire og debutstævne, lod søndag den 5. oktober 2014, intet tilbage at ønske for arrangørerne såvel som foreningens mange dygtige kunstskøjteløbere, der gav prøver på deres kunnen på halvgulvet, og de mange fremmødte tilskuer.

Dagens højdepunk inden opvisningen var overrækkelsen af en ny fane fra Danmarks-Samfundet ved lokalrepræsentant, Kurt Terkelsen, som slog det første søm i for Dronningen. Det andet søm med de tre slag for Fædrelandet slog cheftræner, Christina von Pein, Danmarks Rulleskøjte Union, og endelig slog formanden, Frank Davidsen, det 3. søm i for Rulleskøjteklub FRISK, som endvidere på klubbens vegne sagde tak, og vil gøre deres bedste for at værne om deres fane.
Faneindvielsen blev afsluttet ved at der blev sunget "Det er et yndigt land", hvorefter fanen blev placeret sammen med fanevagten i salen.
Fra venstre: Fanebærer, Laura Hamann - fanevagt, Anna Esbech - Danmarks-Samfundet, Kurt Terkelsen - formand, Frank Davidsen, FRISK - cheftræner, Catrine von Pein, Dansk Rulleskøjte Union.
Faneindvielse
NY FANE TIL ØLSTYKKE GYMNASTIK FORENING

Ved Ølstykke  Gymnastik Forenings 40 års gymnastikopvisning, søndag den 16. marts 2014, kunne Danmarks-Samfundet overrække en ny fane og diplom, ved lokalrepræsentant, Kurt Terkelsen, som i sin tale nævnte, Dannebrog vækker følelser, hos sportsfolk, der vinder medaljer. Hos tilskuerne, der tiljubler deres idoler. Hos spejder, gymnaster og gamle soldaterkammerater. I Danmark bruger vi flittig vores flag. På tværs af alle skel er Dannebrog et symbol for fællesskab i nationen. Borgmester, Willy Eliasen, havde også meldt sin ankomst, og han benyttede sin taletid til at ønske foreningen tillykke med sin nye fane.

Borgmester Willy Eliasen, Egedal Kommune, slog det første søm i, for Hendes Majestæt, og det andet søm for fædrelandet blev slået i, af næstformand, Dan Haugbøl, fra Egedal Idrætsfællesskab og endelig slog formanden, Merete Juhl Kønig, det 3. søm i for Ølstykke Gymnastik Forening.
Borgmester, Willy Eliasen, og formand Merete Juhl Kønig.

Opvisningen havde nemlig alt lige fra flagindvielse til foreningens mange dygtige gymnaster, der gav prøver på deres kunnen i Ølstykkehallen, for de mange hundrede fremmødte tilskuer.
FLAGFEST KRONBORG SLOT 2011
Sol, sommer og høj fane

Som lokalrepræsentant for Danmarks-Samfundet, Egedal, Frederikssund og Halsnæs, deltog vi i flagfest på Kronborg Slot i Helsingør den 15. juni 2011. Omkring 500 medlemmer i alle aldre for forskellige foreninger - fra spejdere til folkedansere, soldater og marineforeninger. Vejret kunne ikke være bredre, og smilene hos deltagerne kappedes da også med flag og faner om at komme mest til tops. Her udleverede jeg faner til Dansk Folkeparti Halsnæs (genudlevering), Dansk Folkeparti Rudersdal og Venstre i Frederikssund.
Frederikssund Marineforening deltog med vores flag.  v/ flagbærer Benny Bengaard Hansen.

Valdemarsdag er en festdag, hvor man bogstavligt talt får chancen for at vise flaget og slå et slag for fædrelandskærligheden.
Kronborg slotsgård
Med Helsingør Pigegarde  i spidsen afgik faneoptoget fra Kongevejens skole, gennem Helsingør, til Kronborg Slot.
Ankomst til Kronborg slotsgård. Tv. Helsingør Pigegarde og i spidsen af fanaoptoget ses Frederikssund og Helsingør Marineforening (splitflag)
Formand DS lokalkomite, Helsingør, Mogens Peulicke, byder velkommen.
Faneandagt ved sognepræst Mette Dansøn Vestervang Kirke
Afslutning og "Sunset" spilles fra Tårnvinduerne af Helsingør Pigegarde.
Repræsentantskabsmøde 2011
Danmarks-Samfundet afholdt Repræsentantskabsmøde, lørdag den 12. marts 2011 på Vingstedcentret i Bredsten v/ Vejle.

På repræsentantskabsmødet blev der stillet spørgsmål om Danmarks-Samfundets fremtid, og landsledelsen tog udfordringen op med afholdelse af et visionssemininar, bl.a. mere synliggørelse af Danmarks-Samfundet.

Mødet i Vingstedcentret blev gennemført og fik et godt og konstruktivt forløb og alle landsledelsesmedlemmmer og suppleanter blev genvagt.

Jeg deltog som lokalrepræsentant for Halsnæs, Frederikssund og Egedal.
Vingstedcentret
Repræsentantskabsmødet starter med en sang.
REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2011 Forretningsfører Gunnar Bak Cedermann,lansformand Niels Ole Kajhøj (talerstolen) og dirigent Preben Petersen Fyn.
REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2011 Vingstedcentret
REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2011. Landsledelsen. Landsformand Niels Ole Kajhøj (Dirigent Preben Petersen Fyn) Næstformand Erik Fage-Pedersen Hovedkasserer Finn Rasmussen Bestyrelsesmedlem Søren Cruys-Bagger Bestyrelsesmedlem Ib Ketler
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Frederiksborg Amts Avis 18. juni 2010

GANLØSE GYMNASTIK FIK FANE

Ganløse Gymnastik har på Valdemars Dag den 15. juni fået en ny fane med foreningens navn og logo overrakt af Danmarks - Samfundet.
Foreningens formand Janne Friis Bitsch-Lavridsen fortæller, at baggrunden for foreningens ønske om en ny fane var, at foreningen frem til 1998 hed Ganløse Skytte, Gymnastik og Idrætsforeninger. Da den blev opløst blev Ganløse Gymnastik en selvstændig forening, og indtil nu har foreningen brugt den gamle fane.
Men i år besluttede foreningen, at det var tid til at få sin helt egen fane med eget navn, og i starten af 2010 søgte den Danmarks-Samfundet om at få bevilget en fane, og det fik den.
- Vi fik lov at låne den til vores opvisning i marts, men afleverede den herefter tilbage, så den kunne blive broderet med logo og navn, og skulle så havde den officielt overrakt på Valdemars Dag den 15. juni, fortæller Janni Friis Bitsch-Lavridsen.
Det foregik ved flagfesten på Kronborg, og som en del af ceremonien fik foreningens to fanebærere Sara Enggaard og Katrine Bichel overrakt fanen af Kurt Terkelsen, som er ansvarlig for den del af Danmarks-Samfundet, som Egedal Kommune tilhører.
- Så nu har vi også officielt vores egen fane, hvilket vi er meget stolte af, fortæller Janne Friis Bitsch-Lavridsen.

Ganløse Gymnastiks fanebærere Sara Enggaard med foreningens gamle fane og Katrine Bichel med den nye.
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Med fuld musik gik valdemarsdag-optoget, den 15. juni 2010, gennem Helsingør til Kronborg Slot, med Helsingør Pigegarde i spidsen.
Det er 50 år siden, flagfester på Kronborg blev indført - en tradition, der tilsyneladende lever i bedste velgående.
Borgmester Johannes Hecht-Nielsen hodt talen for flaget, og desuden var der fællessang - alle med Dammark og Dannebrog som en del af indholdet.
Sognepræst Troels Bak Stensgaard, Vestervang kirke, holdt faneandagten og inden deltagerne skiltes, spillede et par piger fra Helsingør Pigegarde "Sunset" fra Tårnvinduerne.
Helsingør Pigegarde i spidsen af faneoptoget.
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Helsingør Pigegarde Kronborg slotsgård.
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Helsingør og Frederikssund Marineforening
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Formand for Danmarks-Samfundet, Helsingør, Mogens Peulicke, bød velkommen-
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Fælessang: I Danmark er jeg født". Musik: Jerbaneorkesteret.
FLAGFEST HELSINGØR 2010
Afslutning og fanerne rulles sammen. "Sunset" spilles fra Tårnvinduerne Helsingør Pigegarde
REPRÆSENTANTMØDE 2010
REPRÆSENTANTSKABSMØDE, lørdag den 13. marts 2010

DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V

DGI-byen
REPRÆSENTANTSSKABSMØDET 2010
Lokalrepræsentanter lytter til landsledelsens beretning.
Er nu selv lokalrepræsentant i Egedal , Frederikssund og Halsnæs Kommuner.


Landsformand NILS OLE KAJHØJ
REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2010
Kvindelige Mariners Musikkorps underholder inden repræsentantskabsmødet.
Kvindelige Mariners Musikkorps
LANDSREPRÆSENTANTSKABSMØDE 2010
Nyt udstillings materiale blev fremvist.
Kontakt til offentligheden
REGENTBESØG I FREDERIKSSUND
26 af byens foreninger og klubber var linet op med faner på torvet, ved Regentbesøget, den 10. september 2009.
FREDERIKSSUND FOR FULDE SEJL 2009
Der var sort af mennesker på Frederikssund "gamle Industrihavn" den 22. august da Danmarks-Samfundet arrangerede en flot udstilling.
Mange mennesker var inde og få en snak og en kop kaffe.
En fot stand på Frederikssund havn.
DGI Landsstævne Holbæk
Danmarks-Samfundet var  på DGI - DDS Landsstævne 2009  med udstillinger i Holbæk 3 - 5 juli.
Gymnasterne viser sine færdigheder
Flot fælles gymnastikopvisninger fra de forskellige regioner.
Pressemeddelelse
Frederiksborg Amts Avis den 24. juni 2009.

FLAGFEST I FREDERIKSSUND 2010

Kurt Terkelsen, som er lokalrepræsentant i Frederikssund i Danmarks-Samfundet, vil arbejde for, at til næste år på Valdemarsdag den 15. juni 2010 bliver holdt en flagfest i Frederikssund.
Som formand i Frederikssund Marineforening deltog han 15. juni 2009 i en flagfest på Frederiksborg Slot i Hillerød, sammen med spejdere, idrætsorganisationer, folkedansere og hjemmeværn, med flagtale af Eva Fjellerup - alt sammen for at fejre vores flag, Dannebrog. Og nu vil han have sådan en fest i Frederikssund, skriver  Kurt Terkelsen til Frederiksborg Amts Avis.
Flagfest 2009.
Danmarks-Samfundet
Frederiksborg Slot - Hillerød
Nyhedsbrev 18. juni 2009
Frederikssund Marineforening deltog i Danmarks-Samfundets Flagfest på Frederiksborg Slot i Hillerød den 15. juni 2009, hvor spejdere, idrætsorganisationer, folkedansere, hjemmeværn med flere deltog.
Faneoptog gennem Hillerød med Allerød spejdernes Tambourkorps i spidsen.
På Frederiksborg Slots ydre slotsgård blev der blev holdt flagtale af Eva Fjellerup som vandt VM i moderne femkamp i 1990-91 og 1993-94 og World Cup i 1994 - 1996, som fortalte hvilke betydning der er at se "Dannebrog gå til tops", og vores folkelig symbol, samt om de følelser som er knyttet til vores smukke flag.

Derefter var der overrækkelse af flag og faner til foreninger og organisationer, og festen sluttede med Gudstjeneste i Slotskirken.
Allerød spejdernes Tambourkorps i spidsen.
Faneoptoget Frederiksborg Slot
Tale for flaget ved Eva Fjellerup.
Gudstjeneste i Slotskirken
Afslutning - fanerne rulles sammen
Nyhedsbrev 3. juni 2009

Der afholdes fanebærerkursus på Hjemmeværnsgården, Frederiksborgvej 14, 4000 Roskilde, den 3. juni 2009 kl. 19.00 - 21.00.
Der undervises i Dannebrogs betydning, historie og korrekt brug af flag, fane og vimpel.
Instruktør: Ken S. Hegner.

Flag/fanekursus.
Repræsentantskabsmøde 2009 Kolding
Lokalrepræsentanter var indkaldt til Danmarks-Samfundets REPRÆSENTANTSKABSMØDE i Kolding den 14. marts 2009, hvor landsformand Nils Ole Kajhøj aflade beretning for 2008.
Tv. Forretningsfører Gunnar Bak Cedermann og landsformand Nils Ole Kajhøj.
Ny landsledelsesmedlem
Ib Ketler København